torstai 25. heinäkuuta 2013

Skarppia pitsaa

Teinpä niin hyvän makuista pitsaa, että kuvien ottokin unohtui! Noh, ehkäpä sitä aina silloin tällöin voi keskittyä olennaiseenkin (niin tarkkoja ja taiteellisia kun nuo aiemmatkin kuvat ovat olleet..)

Blogeista ja keskusteluista päätellen melko suuri osa vähähiilihydraattisen ruokavalion edustajista on etsinyt tai etsii yhä sitä "täydellistä pitsapohjaa". Olen joskus aiemmin tehnyt yhden kokeilun, joka ei ollut mieleeni. Tänään lähti käyntiin siis kokeilunumero kaksi ja paljon lähemmäksi täydellisyyttä ei voisi päästä kai!

Yhdistelin pitkälti reseptejä, joihin olin törmännyt aiemmin. Jossain varmasti on tällainenkin resepti julkaistu jo aiemmin, en vain itse sitä ole nähnyt!

Skarppi pitsapohja 

2 kananmunaa
mausteita
juustoraastetta maun mukaan
2 tl leivinjauhetta

THAT'S IT!

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan (säästä kummatkin!). Vatkaa valkuaiset kulhossa vaahdoksi ja lisää vatkauksen lopussa leivinjauhe. Lisää valkuaivaahdon sekaan juustoraaste, keltuaiset ja haluamasi mausteet (suola, pippuri, valkosipulijauhe, oregano, cayennepippuri....), sekoita varovaisesti pitäen seos ilmavana.

Minä tein sössöstä kaksi pyöreää lättyä, joita esipaistoin hetken ennen täytteiden lisäämistä.

Pohjat kerkesivät olla uunissa jauhelihan ruskistuksen, tomaattikastikkeen sekoituksen ja paprikan kuutioinnin ajan. Ottaessani pellin uunista kokeilin pohjien rakennetta ja ne olivat täysin jumiutuneet leivinpaperiin. Varoitin jo poikaystävää, että taidetaan syödä pelkkiä täytteitä, jos pohjat jumahtavat kiinni. Kun pitsat viihtyivät täytteineen vielä 10-15 minuuttia uunissa, ne kuitenkin irtosivat sulavasti pellistä. Varmaan vaikutti hyvä juuston määrä ;)

 Paras tomaattikastike

Tomaattipyrettä
Loraus vettä
Suolaa
Pippuria
Oreganoa
Cayennepippuria

Pelkkä tomaattipyre on tylsähkö pitsapohjan päällä. Siksi notkistan sitä yleensä pienellä vesitilkalla ja lisään mausteita oman maun mukaan. Jos tiedän, että pitsaa tulee tehtyä suurempi määrä esimerkiksi juhlia varten, ostan paseeratun tomaattipurkin. Se on rakenteeltaan liki samanlaista kuin pyre vedellä notkistettuna.

Yllämainitun kokoisen pitsapohjan täytteeksi tarvitsin 35 grammaa tomaattipyrettä. Eli hiilarimäärät jäävät melkoisen pieniksi (vrt. 16g/100g).

Täytteinä tällä kertaa olivat jauheliha, pieni määrä kinkkukuution jämiä, vihreää paprikaa, jalopenoa ja tietysti juustoraastetta.

Upposivat napoihin alta aikayksikön ja lisää olisi kyllä maistunut. Yksi pitsa jää siis melko pieneksi, ei saavuta läheskään esimerkiksi kaupan pakastepitsojen kokoa. Siitä voi vähän suhteuttaa, miten omaan nälkään sopii. 


Tästä hyvä viikonloppuherkku testiin vaan! :)


<3: Karppityttö 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti