torstai 25. heinäkuuta 2013

Pikaruokaa kinkkuröstien muodossa

Keskiviikko on painajaismainen päivä aikataulujeni suhteen. Saan sinkoilla ja juosta paikasta toiseen, ja kotona ehdin pikaisesti piipahtamaan. Keskiviikkoisin tarvitaan siis minuuteissa valmistuvaa pikaruokaa, jonka kerkeää hotkaista samalla, kun pinkoo kohti bussipysäkkiä.

Arvatkaapa vain kuinka monesti ruoka on jäänyt vähemmälle ja lähistölle päätyneet ihmiset ovat saaneet kärsiä pahantuulisesta tytöstä. Aika monesti.

Eilen väsäsin suit sait nopeasti pannulla kinkkuröstit. Törmäsin reseptiin jossain ja mieleeni jäivät vain raaka-aineet. Sen kummemmin suhteita miettimättä kävin toimiin!


Kinkkuröstit
 
1 porkkana
Kinkkuleikkelettä
Juustoraastetta
Kananmunaa
Mausteita


Itse siis raastoin yhden porkkanan, suikaloin viisi leikkelettä (keittokinkkua), lisäsin yhden kananmunan ja noin 50 grammaa juustoraastetta. Helahoito sötkötetään ja lisätään mausteet. Pannulle paistumaan ja voilá, pikaruoka on valmista!


Maku oli yllättävänkin hyvä ja näin pienillä ainesmäärillä syntyi neljä röstiä. Kaksi täytti mahani juuri sopivasti, mutta suurempana ateriana kaipaisivat jotain lisuketta. Porkkana toi hyvää makua ja rapeutta, mukava yllätys!


Ainesosien suhteita voi varmasti varioida ja löytää sitä kautta erilaisia makuelämyksiä!




Mutta totisesti, vinkkejä pikaisiin arjenpelastajiin otetaan vastaan! Einesruoat eivät kuulu, eivätkä tule kuulumaan valikoimiin. Kuka voi käsi sydämellä sanoa jonkin einesruoan aidosti maistuvan hyvälle? Edellisessä työpaikassa ne kuuluivat vakiokalustoon ruokatauolla, paluuta vastaavaan malliin ei tule! Ja onhan niissä törkeät määrät hiilihydraattiakin!


Viikonlopuksi suunnitteilla jos jonkinmoista ohjelmaa, hiljaisuus siis laskeutuu hetkeksi tännekin. Huomenna lisäilen vielä kokemuksia karppi-pizza -kokeilusta!



<3: Karppityttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti