tiistai 23. heinäkuuta 2013

Karpin tonnikalapyörykät

Heti alkuun täytyy sanoa, että blogissa näkyvät kuvat ovat laadultaan todella heikkoja. Syynä ensisijaisesti se, että ne on otettu kännykällä. Kameran piuha on kadoksissa, joten kuvien siirtäminen koneelle ja sieltä kautta blogiin ei tällä hetkellä onnistu. Varasuunnitelma B on vielä kehitteillä!

Bongasin tonnikalapullien reseptin Karkkipäivä-blogista. Omat tuotokseni eivät olleet läheskään yhtä kauniita ja rakennekin jäi jotenkin hassuksi. Makua kyllä löytyi ja ehdottomasti pääsevät vielä uudelleen kokeiluun.

 
 
2 prk tonnikalaa (öljyssä)
2-3 kananmunaa
1 dl Pofiber-kuitua
2 dl juustoraastetta
mausteita maun mukaan
 
Sekoita ainekset ja muotoile pulliksi.
 
 
 
 
Käytin ensimmäisen kerran eläessäni Pofiber-kuitua. Kyse on siis gluteenittomasta perunakuitujauheesta, jossa hiilihydraatteja vain 12g sadassa grammassa. En itse uskaltanut täysin desiä laittaa, koska maku ei ollut tuttu. Pullat olisivat vaatineet sen ja tonnikalat pidemmän valutusajan. Pyöryköitä muotoillessani massa oli selvästi liian kosteaa. Yritin päästä eroon turhasta kosteudesta puristelemalla niitä, mutta lopputulos oli kuitenkin pannulla helposti hajoava rakenne.
 
 
Maku kaikesta huolimatta oli hyvinkin maukas. Kivaa vaihtelua tonnikalalle saada sitä tällaisessa muodossa. Itse en ole kuulunut tonnikalan ystäviin kuin pari hassua vuotta ja tänäkin aikana sitä on tullut kulutettua lähinnä pitsan täytteenä tai kylkiäisenä raejuustolle.
 
 
Jopa poikaystävälle pullat maistuivat, vaikka hän ei tonnikalasta erityisemmin välitä! Lisukkeeksi keitin tuoretta kukkakaalia, tavoitteena kun oli helppo ja nopea ateria. Valmistusaika kaiken kaikkiaan siis vaivaiset 15 min.
 
 
Tässä vielä kuva niistä yltiöherkullisista mantelileivistä:
 
 
 
Syystä taikka toisesta leipäset eivät suostu kohoamaan. Tällä valmistuskerralla annoin niiden seistä pitkän tovin ennen uuniin laittoa, mutta mitään ei tapahtunut. Hieman muoto leveni, mutta eipä juurikaan. Sen verta suuria kekoja tein, että sämpylöistä tuli kuitenkin helposti puolitettavia ja täytettäviä!
 
 
Poikaystävän äiti ylisti sämpylöitä ja resepti oli laitettava heti kiertoon! Kiireen vilkkaa siis kaikki kokeilemaan! Tässä erässä oli kurpitsansiemeniäki ja miten hyvältä ne pinnalla maistuivatkaan. Reseptissä mainittu juustomäärä (150g/annos) on kyllä melko suuri. Tein tällä kertaa kaksinkertaisen annoksen, minkä juustoraasteen kohdalla unohdin tyystin. 300 gramman sijasta käytin noin 170 grammaa ja se oli mielestäni hyvin riittävä!
 
~*~*~*~
 
 
Jos muuten jumiutuneesta vatsasta joku kohtalotoveri kärsii, suosittelen ottamaan kahvin käyttöön! Eipä jumita enää...
 
 
<3: Karppityttö





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti